En der ville til Syd Afrika (ZA) og en der tog med

af Marianne Svane & Niels Nordlund, 2013 | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Niels havde i mange år drømt om en rejse til ZA sammen med svigerfar, men pga. sygdom hos svigerfar kunne det ikke realiseres. Marianne havde ikke de store drømme om ZA, men sidst i 2012 stiller hun to betingelse for deltagelse i en rejse til ZA. Vi skal bo på Matswani (det havde M set i fjernsynet) og Niels skal gå på jagt, det bliver nemlig den eneste rejse til ZA.

Vi er begge jæger i amatørklassen. Rejsen bliver bestilt og på andet infomøde bliver der under M’s rygepause bestemt, at hun da også skal skyde en Imapala (dyr rygepause). Dagen før afrejse for vi den besked at vi er de eneste jæger som skal med på turen resten er fotosafari gæster, Nå ja-hatten på og den 10. september flyver vi af sted. D. 11. september ankommer vi til Matswani Lodge hvor vi blive indkvarteret i Hippo huset.

1-afrika-129 s

Vi samles med de andre gæster og har da mumlet lidt om at vi skal skyde noget, det bliver modtaget meget interesseret fra de andre gæster og som ugen går kan vi kun sige at uden ”these bunch of guys” havde vi ikke haft nær så god en jagt/safari.

2-afrika-094 s

Samme aften møder vi Faan vores PH og her gjore vi nok en stor fejl, vi skulle have fortalt mere klart af vi virkelig er amatør jæger, for så havde de næste to dage for Niels blevet anderledes. I de to dage oplever vi turen hver for sig om dagen og sammen om aftenen. To dage hvor Niels ser mange dyr vi andre ikke får set på turen, men hvor jagten ikke falder heldigt ud. Fredag d. 13 september er nok lav punktet, N anskyder et dyr og vi har det begge rigtig skidt med den anskydning, og om aftenen er vi meldt til stammeaften og der var humøret ikke særlig højt, men heldigvis har vores medrejsende stor forståelse og sympati for os i særdeleshed Hans og Kari som skal have stor tak for deres støtte.

3-afrika-057 s

Det bliver lørdag d. 14 september og vi skal begge to på jagt. M har nej-hatten på ”hva’ f…….. laver en benprotese bærende kvinde i bushen med en fremmed sort mand :-(” . M bliver sat i skjul og N og PH kører til et andet skjul. 1 time efter skyder M sit første dyr ramt perfekt en guld Impala ”hvor svært kan det være” :-). N og PH bliver kontaktet og er ikke videre stolt ved situationen to dage uden trofæ og M skyder en efter en time. Efter de obligatoriske trofæ fotos køre vi fra stedet og N for chancen på en Imapla, som han skyder perfekt på 158 m. også en guld. Vi køre til slagtehuset med dyrene og M bliver sat af i Lodgen. N og PH tager på jagt efter en Common Reedbuck og det lykkes for N endnu en guld (det bliver en dyr tur). Lørdag aften er vi alene på lodgen med PH og kokken og vi for talt om hvordan vi skal gribe tingene an næste gang vi kommer (hov var det ikke kun en gang til ZA!).

4-afrika-071 s

Søndag d. 15 tager N på jagt efter en Blesbuck og den anskudte Blue Wildebeast. De finder en flot men syg Bleshbuck som bliver skudt, og det bøder lidt på den anskydning. Jagten er nu slut og N kan nu holde lidt fri.

5-afrika-128 s

M har deltaget i så mange ture med fotosafari gæsterne som var muligt og vi kan sige at aldrig har vi haft så stor en oplevelse, dette var og er en oplevelse for livet. Vi var sammen med ufattelig dejlige mennesker, maden var til Michelin stjerner, de ansatte var glade for deres arbejdsplads og det udmøntede sig i fantastisk service. Vi lærte et unikt menneske, vores PH, at kende og det var guld værd. Vi vil anbefale dig at få din personlige PH som vi havde det, da du herigennem får en dybere viden om ZA og den jagt du er på. Vi så dyr vi kun havde drømt om, vi havde guider Sofie og Stian som gjore turen ekseptionel. Vi har faktisk ikke noget at klage over.

6-afrika-106 s

MEN et godt råd til de jæger der har minimal erfaring, fortæl jeres PH hvilken jæger I er og lyt til de anbefalinger han kommer med. Det er anderledes i ZA og gå efter at få trofæ med hjem, ikke at få et sjældent trofæ med hjem den første gang du er der. For tro os det er ikke sidste gang du kommer til ZA.

 

Indsend rejseberetning

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er påkrævet

Sikkerhedsbillede Opdater sikkerhedsbillede


 
D. 17 marts 2018 gik turen for 5 gang til Matswani, med min gode rejsekollega Rie. Vi blev budt velkommen af Anne, der tager sig af jægerne, alt er arrangeret og tilrettelagt., vi hilser på pH erne, min gode ven Capy er still going strong. det er dejligt at se det hele igen. Jagten begynder næste dag, efter indskydning af rifler. Jeg fik skudt to flotte impalaer, en springbuk og en stor Zebra hingst, alt gik godt. Kan jeg helbrdsmæssigt holde til den lange rejse, kommer jeg igen næste år. Matswani er et dejligt sted.
Gerda Dremstrup

Kontakt Os

Matswani Safaris
Telefon: +45 7613 4042
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sallingsundvej 10
6715 Esbjerg N

Kontaktformular

Salgskonsulenter

Klik her >>

Vi tilbyder

Matswani Safaris sammensætter individuelle jagtrejser til Sydafrika og andre udvalgte afrikanske lande. Afhængig af hvilke vildt arter du ønsker at jagte eller om du ønsker riffeljagt eller buejagt, laver vi gerne et skræddersyet tilbud til dig. Individuel jagt anbefales, hvis du ønsker jagt på arterne i Big Five, buejagt eller specielle kombinationer o.l. Priserne gælder for jagtdage og afslapningsdage (ikke-jagtdage). Ledsagere betaler samme pris uanset deltagelse som observatør på jagterne eller ophold på en af Matswani's Lodger.

Læs mere