Fakta om skydning til afrikansk vildt

Når du skal nedlægge afrikanske vildt arter på en hurtigt og effektivt måde er der en række vigtige forhold som du skal tage hensyn til. Generelt er hjerte og lunger på afrikanske dyr placeret lidt lavere i kroppen end på de gængse europæiske vildt arter. Endvidere er afrikansk vildt betydelig mere skudstærk end europæisk vildt, så du skal altid være klar til at afgive det næste skud. At en blue wildebeest “falder i skudet” er ikke ensbetydende med at dyret er forendt. Pludselig kan den springe op og tage flugten som om intet var hændt, så hvis du ikke er klar til afgive næste skud når din PH siger “shoot again” kan du godt forberede dig på en lang og trættende eftersøgning. Alle vores trackere er dog fantastisk dygtige til at gå på spor og spotte de mindste blod stænk, og som regel lykkes det at komme frem til fangstskud, men du kan nemt miste flere timer blot fordi du ikke var klar. Følg derfor din PH’s anvisninger og vær konstant KLAR i de afgørende øjeblikke.

Træning i hurtig repetition og præcis skydning skal gøres hjemmefra. Giv dig tid til at træne på skydebanen, så du er fortrolig med din våbenbetjening, skydning fra flere stillinger, varierende skud afstande og ikke mindst skydning til løbende vildt (hjortebane). Purch i den afrikanske natur byder på spændende udfordringer, hvor din succes ikke alene afhænger af din PH’s evne til at føre dig frem til vildtet men i endnu højere grad af din parathed og dine evner til hurtigt at kunne gennemføre en effektiv skydning. Aftal på forhånd med din PH hvilke skudafstande du er fortrolig med og informér din PH om de forhold som du absolut IKKE kan håndtere. Helt generelt gælder dog at du ikke kan træne for meget inden du begiver dig på en jagtrejse til det afrikanske kontinent.

Valg af kaliber og kuglevægt er meget vigtige elementer jagtens succes. Først og fremmest skal du vælge at skyde med en tung kugle. Dernæst er det vores mangeårige erfaring at man ikke bør anvende en riffelkaliber mindre end 308W eller 30-06. Kaliber 6,5 x 55 er meget anvendt af skandinaviske jægere og mange har da også nedlagt store dyr som kronhjort og elg sikkert og effektivt med denne kaliber, men uanset dette skal man agte det faktum at afrikanske antiloper er særdeles skudstærke og der er stor risiko for at lave en fatal anskydning med en for lille kaliber. Derfor bør du lade din 6,5 x 55 blive hjemme. Hvis du ser vores video på forsiden nævner vores sydafrikanske PH chef også nogle gode råd om valg af kaliber.

Realistisk betragtet kan en anskydning i ny og næ desværre ikke undgås og skulle uheldet være ude og dyret ikke er forendt, gælder følgende regler:
Hvis der findes blod, knoglesplinter eller kødrester, så er dyret ramt og trofæet betales på normal vis. Hvis der ikke findes nogen af ovennævnte tegn betragtes skuddet som et forbiskud.

Illustrationerne herunder viser de korrekte sigtepunkter til forskellige vildt arter.

Southern buffalo og Impala Warthog Southern greater kudu og Sable antilope Blue Wildebeest og Zebra African elephant
 

Kontakt os

 +45 7613 4042

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sallingsundvej 10
6715 Esbjerg N

CVR-nr. 10099625

Alle oplyste priser inkl. rejsebureaumoms

Kontaktformular

Salgskonsulenter

For spørgsmål eller booking, kontakt den jagtkonsulent der dækker dit område, eller kontakt vores hovedkontor. 

 

 

 

Find kontaktperson

Vi tilbyder

Hos Matswani Safaris får du høj kvalitet, service i top, sikkerhed og troværdighed hele vejen igennem.

 

 

 

Læs mere