Fakta om skydning til afrikansk vildt

Når du skal nedlægge afrikanske vildt arter på en hurtigt og effektivt måde er der en række vigtige forhold som du skal tage hensyn til. Generelt er hjerte og lunger på afrikanske dyr placeret lidt lavere i kroppen end på de gængse europæiske vildt arter. Endvidere er afrikansk vildt betydelig mere skudstærk end europæisk vildt, så du skal altid være klar til at afgive det næste skud. At en blue wildebeest “falder i skudet” er ikke ensbetydende med at dyret er forendt. Pludselig kan den springe op og tage flugten som om intet var hændt, så hvis du ikke er klar til afgive næste skud når din PH siger “shoot again” kan du godt forberede dig på en lang og trættende eftersøgning. Alle vores trackere er dog fantastisk dygtige til at gå på spor og spotte de mindste blod stænk, og som regel lykkes det at komme frem til fangstskud, men du kan nemt miste flere timer blot fordi du ikke var klar. Følg derfor din PH’s anvisninger og vær konstant KLAR i de afgørende øjeblikke.

Træning i hurtig repetition og præcis skydning skal gøres hjemmefra. Giv dig tid til at træne på skydebanen, så du er fortrolig med din våbenbetjening, skydning fra flere stillinger, varierende skud afstande og ikke mindst skydning til løbende vildt (hjortebane). Purch i den afrikanske natur byder på spændende udfordringer, hvor din succes ikke alene afhænger af din PH’s evne til at føre dig frem til vildtet men i endnu højere grad af din parathed og dine evner til hurtigt at kunne gennemføre en effektiv skydning. Aftal på forhånd med din PH hvilke skudafstande du er fortrolig med og informér din PH om de forhold som du absolut IKKE kan håndtere. Helt generelt gælder dog at du ikke kan træne for meget inden du begiver dig på en jagtrejse til det afrikanske kontinent.

Valg af kaliber og kuglevægt er meget vigtige elementer jagtens succes. Først og fremmest skal du vælge at skyde med en tung kugle. Dernæst er det vores mangeårige erfaring at man ikke bør anvende en riffelkaliber mindre end 308W eller 30-06. Kaliber 6,5 x 55 er meget anvendt af skandinaviske jægere og mange har da også nedlagt store dyr som kronhjort og elg sikkert og effektivt med denne kaliber, men uanset dette skal man agte det faktum at afrikanske antiloper er særdeles skudstærke og der er stor risiko for at lave en fatal anskydning med en for lille kaliber. Derfor bør du lade din 6,5 x 55 blive hjemme. Hvis du ser vores video på forsiden nævner vores sydafrikanske PH chef også nogle gode råd om valg af kaliber.

Realistisk betragtet kan en anskydning i ny og næ desværre ikke undgås og skulle uheldet være ude og dyret ikke er forendt, gælder følgende regler:
Hvis der findes blod, knoglesplinter eller kødrester, så er dyret ramt og trofæet betales på normal vis. Hvis der ikke findes nogen af ovennævnte tegn betragtes skuddet som et forbiskud.

Illustrationerne herunder viser de korrekte sigtepunkter til forskellige vildt arter.

Southern buffalo og Impala Warthog og Løve Southern greater kudu og Sable antilope Blue Wildebeest og Zebra African elephant

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er påkrævet

Sikkerhedsbillede Opdater sikkerhedsbillede


 
Hejsa Jeg vil gerne sende en stor tak til personalet på Elefants vi var nede hos jer på den sidste tur inden alt det corona, jeg vil bare sige jeg synes i gjorde et godt stykke arbejde med at få os hjem. Men vi havde en super tur alligevel, det hele var som sidst vi var på Matswani i 2017, og i skal vide vi er ved at lægge penge til side igen så vi kan komme ned til jer igen Med venlig hilsen Helle og Jørgen
Jørgen Jørgensen

Kontakt Os

Matswani Safaris
Telefon: +45 7613 4042
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sallingsundvej 10
6715 Esbjerg N

Kontaktformular

Salgskonsulenter

Klik her >>

Vi tilbyder

Matswani Safaris sammensætter individuelle jagtrejser til Sydafrika og andre udvalgte afrikanske lande. Afhængig af hvilke vildt arter du ønsker at jagte eller om du ønsker riffeljagt eller buejagt, laver vi gerne et skræddersyet tilbud til dig. Individuel jagt anbefales, hvis du ønsker jagt på arterne i Big Five, buejagt eller specielle kombinationer o.l. Priserne gælder for jagtdage og afslapningsdage (ikke-jagtdage). Ledsagere betaler samme pris uanset deltagelse som observatør på jagterne eller ophold på en af Matswani's Lodger.

Læs mere