Matswani Safaris Rejseinformation

 

VIGTIG REJSEINFORMATION

 • Tjek at navn på dit rejsebevis/faktura er NØJAGTIG som opført i dit pas. Passet skal have gyldighed minimum 3 måneder efter hjemkomsten fra Sydafrika.
 • Passet skal have mindst 2 blanke viseringssider overfor hinanden ved indrejsen til Sydafrika.
 • Skandinaviske og de fleste EU statsborgere skal ikke have visum til Sydafrika. Ved indrejsen får du et gebyrfrit 3 måneders turistvisum stemplet i dit pas.
 • Skal du rejse videre til andre lande så tjek de aktuelle indrejseregler og anbefalede vaccinationer.
 • Vægtgrænser for bagage afhænger af flyselskabet. Normalt er det 20-23 kg plus håndbagage 8-13 kg, men det anbefales at tjekke flyselskabets hjemmeside.
 • Din slutregning på Matswani afregnes i EUR. Matswani modtager KUN Visakort samt Mastercard. Vær opmærksom på at Visa, MasterCard og andre internationale kreditkort af sikkerhedsmæssige årsager ofte har indlagt en limit pr. dag eller pr. uge. Derfor anbefaler vi, at du på forhånd har aftalt ekstra trækningsret på dit kreditkort. Alternativt kan du indbetale et a conto beløb inden afrejsen fra Danmark.
 • Medbring ca. 300 EUR eller ca. 400 USD i kontanter til drikkepenge o.l.

 

Betaling

På Matswani kan der betales med følgende betalingskort: Visakort, Eurocard/ Mastercard og Diners . Der kan ikke betales med kontanter på Matswani i hverken lokal eller udenlandsk valuta. Dog kan man lave en forudbetaling inden afrejsen. Kontakt kontoret på tlf. +45 76 13 40 42

Den lokale valuta er Rand (også benævnt Zar). I Sydafrika vil du få lejlighed til at hæve Rand i vekselautomaterne, som normalt tager både Visa og Mastercard. Langt de fleste steder kan du betale med kreditkort. Dog skal du bruge kontanter til betaling af drikkepenge til PH og tracker og her kan du med fordel medbringe enten EUR eller USD. Hvis du medbringer hvad der svarer til ca. 2.300 DKK burde du være dækket ind. 

  

Deltagerantal og forbehold for flytning til Matswani Safari Lodge
Deltagerantallet varierer fra tur til tur og fra sæson til sæson. Ved et mindre antal gæster forbeholder Matswani Safaris sig retten til at indkvartere vores gæster på Safari Lodge i stedet for Leopard Lodge som normalt benyttes til Matswani Safaris gæster. 

 

Ekstra opredning
Alle bungalows/værelser har to standardsenge. Der kan reddes op til en person ekstra.

 

Fejl og mangler
I vores brochurer, prislister og turbeskrivelser er der mange tusinde oplysninger om f.eks. rejsemål, udflugter, hoteller og fly. Hvis der, til trods for kontrol, har indsneget sig fejl, vil vi gerne have besked herom på telefon +45 76 13 40 42 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Vi tager forbehold for enhver trykfejl samt ændringer, som er tilkommet efter trykningen af brochurer og lign.

Til trods for, at alle gør et stort arbejde for, at alt skal være i orden under ferien, kan der opstå fejl og mangler. Opstår der problemer, er det vigtigt, at der rapporteres omgående til nærmeste Matswani Safaris repræsentant, eksempelvis en af vores managerer på Matswani med henblik på omgående afhjælpning. Hvis korrekt eller tilstrækkelig afhjælpning ikke har fundet sted lokalt på rejsemålet, kan der indenfor 28 dage efter hjemkomsten rettes skriftlig henvendelse til Matswani Safaris, Sallingsundvej 10, 6715 Esbjerg N.

 

Flybilletter
Flybilletter fremsendes ca. 10 dage før afrejse. Den rejsende skal selv kontrollere at flybilletterne er udstedt korrekt, særligt at navnet på flybilletten stemmer overens med navnet i den rejsendes pas.

 

Forsikring

Det gule/blå sygesikringskort dækker ikke rejser udenfor Europa. Det er derfor vigtigt, at der tegnes en forsikring, der dækker sygdom og hjemtransport. Vi henviser til eget forsikringselskab vedr. afbestillings- og rejseforsikring som dækker hele verden. Det påhviler kunden selv at fremskaffe dokumentation for sygdom, skade, tyveri m.m. under ferien. Matswani Safaris har ikke mulighed for efter kundens hjemkomst at fremskaffe politirapport, lægerklæring el. lign. 

 

Forsinkelser
Alle transportselskaber gør deres for at overholde de opgivne rejsetidspunkter. Alligevel kan forsinkelser opstå af årsager, som vi ingen indflydelse har på, og for disse forsinkelser påtager vi os intet ansvar. Det er en god idé at bede dem, der påtænker at hente dig ved hjemkomsten, om at tjekke lufthavnens hjemmeside eller se infoskærmene i lufthavnen.

 

Forsinkelser eller beskadiget bagage
Hvis bagagen bliver beskadiget eller kommer på afveje under flytransporten, skal der rettes henvendelse til serviceskranken i ankomstlufthavnen for at få lavet en PIR-rapport. Kontakt evt. flyselskabet eller Matswani Safaris repræsentant for vejledning.

 

Gæst i et andet land
Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis er aftalte tidspunkter i Sydafrika altid ca. tider. Det hører til sjældenheder at dagsprogrammet starter på det aftalte tidspunkt, ligesom maden sjældent serveres på slaget.

 

Indkøb i udlandet
Vi påtager os ikke af forfølge sager, hvor en kunde føler sig dårligt behandlet af forretninger eller handlende uanset evt. oplysninger fra rejselederen. Såfremt du ønsker at købe varer i udlandet til senere hjemsendelse, tilråder vi, at du sikrer dig korrekte oplysninger om reglerne for indførsel i Danmark, herunder behovet for særlige certifikater. Vær opmærksom på, at uanset at nogle varer fra visse lande under særlige omstændigheder kan indføres toldfrit i Danmark, vil der normalt altid skulle betales moms.

 

Informationsmøder
På ankomstdagen til Matswani vil en fra vores managerstab holde et informationsmøde. For at få det optimale ud af opholdet anbefaler vi alle at deltage i informationsmødet.

 

Mødetider
Den på rejsebeviset angivne mødetid er absolut sidste tidspunkt for rettidigt fremmøde på afrejsedagen. Tidspunktet for hjemrejsen oplyses af vores repræsentant på rejsemålet. Deltager du ikke fuldt ud i arrangementet, men ønsker du f.eks. selv at køre til lufthavnen ved hjemrejsen, skal du i egen interesse kontakte Matswani Safaris repræsentant umiddelbart efter din ankomst til rejsemålet for at få oplysninger om, hvorledes du skal forholde dig. Desuden skal du senest dagen før hjemrejsen kontakte vores repræsentant for at få oplyst, hvornår du senest skal være i lufthavnen.

 

Pas, visum & indførselsregler
Husk gyldigt pas. Et pas, som udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Sydafrika kræves det, at passet er gyldigt i mindst tre måneder efter hjemrejsedatoen samt at der er minimum 2 sammenhængende rene viseringssider. Bestil nyt pas i god tid, beregn mindst en måned. Kontakt derfor paskontoret eller Sydafrikas ambassade i København, telefon +45 3918 0185, for yderligere oplysninger. For danske statsborgere forlanges der ikke visum ved indrejse i Sydafrika.
For udenlandske statsborgere og personer med tjenestepas gælder andre regler. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos det enkelte lands ambassade og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er Matswani Safaris uvedkommende. Vi gør opmærksom på at der er strenge indførselsregler for frø, planter og plantedele til Danmark. Læs reglerne her og undgå i værste fald en bøde.

 

Rejseplan og force majeure
Ændringer i turprogrammet kan forekomme. Små justeringer og mindre ændringer, der ikke væsentligt reducerer rejsens værdi giver ikke kunden ret til kompensation. Ændringer og justeringer, der skyldes force majure og force majure lignende forhold (f.eks. vejrforhold og trafik) giver ikke kunden ret til kompensation.

 

Rejsetøj 

 • Almindelig afslappet tøj.
 • Let overtøj i håndbagagen - ventilationen i flyet kan føles som træk.
 • Måske god idé med oppustelig nakkepude til flyet.
 • Overvej at benytte særlige fly-strømper.
 • Personlig medicin (tjek evt. behov for medicinpas hos din læge).

 

Safari grundregler
• Undgå at blive stemplet som kværulant. I en gruppe tager tingene lidt længere tid. Der er måske en i gruppen som ikke kan gå så hurtigt. Det hjælper ikke at hidse sig op.

• Vær stille på safari. Snak og larm skræmmer dyrene væk. Safari er en stor oplevelse for de fleste mennesker, de andre deltagere ønsker måske at nyde naturen og se dyrene.

• Vis hensyn. Gør eventuelt plads for andre deltagere, hvis du sidder ved et vindue og der er en anden, der gerne vil fotografere.

• Overhold aftalte tidspunkter. Det kan let blive til irritation altid at skulle vente på andre deltagere i gruppen.

• Vær åben og vis respekt for lokale kulturer og skikke. På den måde øger du sandsynligheden for at de lokale åbner sig op og du får derved mere ud af turen.

• Kammeratskab i gruppen er vigtigt og alle får en større oplevelse, hvis der er en positiv og glad stemning på safarirejsen.

 

Specialmad på fly
Specialanretninger såsom diabetikermad, vegetarmad og diætmad (gluten- eller lactosefri) etc. kan bestilles gennem Matswani Safaris indtil 14 dage før afrejsen.

 

Service
Matswani Safaris/Store Verdens repræsentant, (rejseleder, lokalagent etc.) står til rådighed døgnet rundt. Ved ankomst til rejsemålet får du anvist hvordan du kan komme i kontakt med Matswani Safaris/Store Verdens repræsentant. Derudover har vi døgnåben på den danske telefon +45 7010 0302.

 

Sæson og klima 
Den rejsende bør tage højde for udsving i klimaet. Vinternætterne i Sydafrika (maj-september) kan være meget kølige. I dagtimerne i Sydafrika kan selv kort tids ophold i solen medføre forbrænding. Her er et link til den lokale vejrudsigt.

Forårsperioden (september til november)
Sidst på foråret begynder græsset at gro, træer og blomster springer ud, det er en af de smukkeste tider i Sydafrika. Perioden er tør og varm, især i slutningen, og i denne periode ses der rigtig mange dyr. Temperaturen ligger på 22-28 grader i dagtimerne og ca. 12-17 grader om natten.

Sommerperioden (december til februar)
Sommermånederne kendetegnes ved at der er varmere og der kommer mere nedbør. Hvis man kan tale om en regntid, så ligger den i december og februar. Det er dog ikke sådan, at det regner i flere dage. Der kommer som regel et par voldsomme, men korte byger sidst på eftermiddagen eller i løbet af natten. Temperaturen ligger på 25-35 grader i dagtimerne og 15-20 grader om natten. Da Matswani ligger i 1.200 meters højde over havet, er der tale om en meget behagelig og tør luft, der ikke føles klam.

Efterårsperioden (marts til maj)
Starten af perioden er varm og frodig. Omkring maj/juni måned falder bladene af træerne og græsset visner.
I maj kan man sidde ude i nattetimerne med en sweater på. Temperaturen ligger på 22-28 grader i dagtimerne og 5-15 grader om natten.

Vinterperioden (juni til august)
Perioden er tør og kølig. Græsset er næsten visnet helt væk og der er kun få blade på træerne. Det er lettere at spotte dyr, selv de mere sjældne arter har svært ved at skjule sig. Til gengæld er aftenerne kølige. Temperaturen ligger på 20-25 grader i dagtimerne og 0-10 grader om natten. Om dagen nogenlunde som en dansk sommer.

 

 

Transport på rejsemålet
På de fleste ture indgår en eller anden form for transport. Transporten kan ske med bus eller taxa, og Matswani Safaris repræsentant eller guiden følger ikke altid med i bussen. Transporten skal ses som en bekvem måde at komme til/fra hotellet på. Det er ikke tænkt som nogen udflugt eller informations-tur.

 

Vaccinationer
Kontrollér selv, om vaccination anbefales eller er obligatorisk. 

Matswani Safaris anbefaler:

Difteri-tetanus (Stivkrampe)
Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse type A)

Matswani Safaris anbefaler altid, at den rejsende kontakter egen læge inden afrejse, for at få foretaget de nødvendige vaccinationer og for at få råd, vejledning og opdateret vaccinationsinformation.

Hvis opholdet kombineres med en rejse til andre egne af Afrika, anbefales det at søge information om forholdende dér og få foretaget de nødvendige vaccinationer. Desuden henvises til Statens Serum Institut og Danske lægers vaccinationsservice.

Matswani Safaris fralægger sig ethvert ansvar for oplysningerne vedrørende vaccinationer.

 

Vand
Vandet på Matswani er kildeklart og kan drikkes direkte fra hanen.

 

Værdigenstande
Hoteller og restauranter påtager sig ikke ansvaret for værdisager, hvorfor det kraftigt anbefales ikke at medbringe for store beløb i kontanter, kostbare smykker o.lign. Endvidere tilrådes det omgående efter ankomsten at deponere værdisager i safeboks på værelset eller i receptionen.

 

Værelses aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00.
Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses på rejsemålet. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

 
 

Kontakt os

 +45 7613 4042

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sallingsundvej 10
6715 Esbjerg N

CVR-nr. 10099625

Alle oplyste priser inkl. rejsebureaumoms

Kontaktformular

Salgskonsulenter

For spørgsmål eller booking, kontakt den jagtkonsulent der dækker dit område, eller kontakt vores hovedkontor. 

 

 

 

Find kontaktperson

Vi tilbyder

Hos Matswani Safaris får du høj kvalitet, service i top, sikkerhed og troværdighed hele vejen igennem.

 

 

 

Læs mere