Waterbuck SCI verdensrekord – galleri

Claus Danielsen fra Hillerød har været på jagt i Sydafrika med Matswani Safaris hvert eneste år siden 2004. Nogle år har Claus været nede hos os flere gange – ofte sammen med hans hustru Anette, som også er en passioneret jæger. Ja – vi kan vel sige at Claus og Anette tilhører den store gruppe af jægere som vender tilbage år efter år fordi de har fået Matswani og den afrikanske bush i blodet. Derfor blev vi særligt stolte af den begivenhed i november 2005 hvor Claus satte både sig selv og Matswani Safaris på verdensrekord listen ved at nedlægge en waterbuck som passerede den hidtige SCI rekord med hele 2 tommer.

Se link til SCI Recordbook >>

Claus Danielsen fortæller:
Det var gruppens første jagtdag på Matswani og min PH Herman Lubbe havde selvfølgelig nærlæst min trofæ ønskeliste – jeg ville jagte kudu og waterbuck som de højeste prioriteter. Herman havde derfor udvalgt revir Musteen, hvor han under sin research havde observeret pæne trofæ dyr af begge arter. På Musteen havde der ikke været drevet jagt i flere år så vi anså chancerne for rigtig gode. Kort tid efter ankomsten til området fik vi øje på en flok waterbucke ca. 7-800 meter ude på den kæmpestore savanne. Vi spottede hurtigt at der var et særlig stort trofæ i flokken. Et prægtigt dyr med en flot opsats som lignede styret på en Harley Davidson – og vi døbte den Harley øjeblikkeligt. Bilen blev kørt i skjul og vi forsøgte nu at purche os på skudhold. Men den nøgne savanne levnede os ingen dækning og 4-500 meter fra flokken var vi afsløret og Harley & Co tog flugten og trods ihærdig søgen var Harley som sunket i jorden. Eftermiddagen blev heldigvis krydret med en flot 58 tommer kudu tyr på paraden.

I den smukke sydafrikanske solnedgang forlod vi området og hvad stod der og knejsede på sikker afstand – Harley med sine prægtige horn. Vi hilste ham med et "på gensyn". Da jeg efterfølgende fortalte om ham til min kone og vennerne ved det knitrende bål i bomaen om aftenen, ja så løb min solidaritets følelse over med mig og flink som jeg var, inviterede jeg Anette til kapløb om et møde med Harley dagen efter.

Og hvem kom så først til revir Musteen dagen efter ? Det gjorde selvfølgelig min kære Anette og hendes PH. Men hvem fandt først Harley ? Det gjorde Herman og jeg. Igen havde vores ven valgt en strategisk klog placering – midt ude på en næsten bar mark – men han havde helt sikkert ikke spottet os. Herman gav sig nu god tid til at bedømme trofæet – han var ikke i tvivl – det var et meget, meget stort trofæ. Nu var det bare ned på maven og langsomt kryb mod det eneste træ i miles omkreds. Vinden var heldigvis perfekt. Efter uendelig lang tid (sådan føltes det) og med masser af små torne boret ind gennem tøjet nåede vi frem i dækning af træet. Og der stod Harley på ca. 400 meters afstand med hovedet vendt bort fra os med fokus på noget meget fjernt. Tanken strejfede mig – var det mon Anette som nærmede sig fra modsat side?.

Med galoperende hjerteslag måtte jeg nu forsøge et langt skud. Yderligere forsøg på kravle-purch var på forhånd opgivet. Det var nu eller aldrig. Jeg takker mig selv for mange timer på skydebanen og rimelig tjek på min ammunitions balistik. Kuglen gik og vi hørte anslaget som et slag med en hammer i en spand vand. Det var den typiske lyd af et lavt maveskud og waterbucken reagerede promte med flugt. Aldrig har jeg bevæget mig så hurtigt de små 350 meter retur til bilen. Forfølgelsen var igang – bogstaveligt over stok og sten i den retning hvor Harley var flygtet . Tydeligt mærket men stadig med god energi spottede vi ham igen efter 15 minutter men kort var glædens sødme – han forsvandt ind i et den tætte bush. Vi standsede og ventede vel nok 30-40 minutter i den bagende sol inden vi begav os på spor den næste times tid. Hist og her fandt vores dygtige tracker Samuel et par små blodstænk afsat på lavtsiddende blade. Vi hørte ham flere gange masse sig vej gennem den tætte vegetation men ak vi kom ikke på skudhold.

Efter moden overvejelse valgte vi at returnere til bilen og afsøge de åbne områder som vi antog at Harley ville passere. Og endelig – efter nu næsten 3 timers jagt – fik vi Harley i kikkerten på et åbent felt hvor han tydeligvis holdt en tiltrængt pause på sin flugt. Nu var det bare hurtigt ned fra bilen og forsigtig purch frem til kanten af træerne. Op med skydestokken, anlæg og aftræk med adrenalin pumpen på højtryk. Anslags lyden var os komplet ukendt – var det en forbier ? Dyret virrede irriteret med hovedet og satte sig langsomt i bevægelse mod højre. Hurtig genladning og sigtet på plads. Denne gang huskede jeg de tre dybe ind- og udåndinger, fuldstændig ro og koncentration og slap så kugle nr. 3 mod Harley. Denne gang var det et perfekt hit i de vitale dele og Harley styrtede til jorden efter nogle få meter. Vi ventede de obligatoriske 10 minutter og kunne snart beundre den nedlagte waterbuck – prægtig og muskuløs krop med to enorme horn hvoraf yderste del af det ene var boret ned i jorden. Men da vi løftede ham op til fotografering forstod vi hvorfor anslagslyden af kugle nr. to var helt speciel. Min kugle havde gennemboret hans ene horn ca. 15 cm under spidsen. Pokkers ærgeligt men intet kunne overskygge min og mine hjælperes euforiske tilstand.

Tak for en ufattelig spændende jagt, tak til min PH Herman, tak til min kone Anette for at hun deler min passion og tak til det Afrika som jeg elsker så højt.

Nyhetsbrev

Påmeld nyhetsbrev

Stille et spørsmål

Fields marked with * are required

Captcha Image Reload image challenge


 

Kontakt Oss

Matswani Safaris, Norge
Julie Kristensen
Telefon: +47 2255 7473
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 

Kontaktskjema