Om Sydafrika

BEFOLKNING
48,7 millioner (80% sorte, 9% hvide, 9% farvede, 2% asiater)

AREAL
1.219.912 km2 (28 x Danmark)RELIGIONER
68% kristne, 28% animister, 2% muslimer og 2% hinduer

SPROG
11 officielle sprog (afrikaans, engelsk, sotho, zulu og en række andre afrikanske sprog)

KLIMA
Tempereret og subtropisk

HOVEDSTAD
Pretoria, regeringssæde dog delt med Cape Town

KRIMINALITET
Det er en god idé at følge almindelige rejseråd: Bær ikke åbenlyst rundt på store værdier, brug istedet hotellets sikkerhedsbokse. Gå ikke alene ud efter mørkets frembrud og besøg aldrig townships uden guide. Skulle uheldet være ude, så aflever værdierne uden diskussion.
Ganske almindelig turistadfærd og en lille portion respekt for, at Sydafrika er et land med store sociale forskelle, gør turen meget mere udbytterig.

LIDT OM SOCIALE FORHOLD
Halvdelen af Sydafrikas befolkning lever i hytter uden el og vand. Arbejdsløsheden er i visse områder på mere end 50%. Fattigdommen er størst på landet og i de sorte townships (byområder og byer, der udelukkende er befolket af sorte). De fleste sorte er ikke racister, men vær opmærksom på, at der hersker en slags omvendt racisme, hvor hvide sydafrikanere absolut ikke har høj status. Det skader derfor ikke at lade et ord falde om, at man er fra Danmark. Gennem mange år var Danmark en af de kritiske røster imod apartheid og altid en god ven af ANC. Det bliver husket.

RELIGION
Sydafrika har religionsfrihed. Mange sorte dyrker traditionelle afrikanske religioner med åndetro og dyrkelse af forfædre – animisme. Mange blander animismen med kristendommen (synkretisme). Animisterne bruger heksedoktorer (sangomaer, der stort set kun er kvinder) til at komme i kontakt med forfædrene. De kan kommunikere med forfædrene og hjælpe med alt fra skilsmisseproblemer til AIDS! De kan også fremkalde forbandelser over ens værste fjender. Mindre problemer – eksempelvis sygdomme – klares med en drik (muti), hvis opskrift er dybt hemmelig. Den er ligeledes gået i arv.

Lederen af det anglikanske kirkesamfund, Desmond Tutu, fik i 1984 Nobels Fredspris for sin ikke-voldelige kamp mod apartheid. I 1990 – efter mere end 27 år i fængsel – blev Nelson Mandela løsladt. Ved landets første frie valg i 1994 blev Mandela valgt til præsident. Den tidligere, hvide præsident Frederik Willem de Klerk fortsatte som vicepræsident. Begge modtog i 1993 Nobels fredspris.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er påkrævet

Sikkerhedsbillede Opdater sikkerhedsbillede


 
Hejsa Jeg vil gerne sende en stor tak til personalet på Elefants vi var nede hos jer på den sidste tur inden alt det corona, jeg vil bare sige jeg synes i gjorde et godt stykke arbejde med at få os hjem. Men vi havde en super tur alligevel, det hele var som sidst vi var på Matswani i 2017, og i skal vide vi er ved at lægge penge til side igen så vi kan komme ned til jer igen Med venlig hilsen Helle og Jørgen
Jørgen Jørgensen

Kontakt Os

Matswani Safaris
Telefon: +45 7613 4042
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sallingsundvej 10
6715 Esbjerg N

Kontaktformular

Salgskonsulenter

Klik her >>

Vi tilbyder

Matswani Safaris sammensætter individuelle jagtrejser til Sydafrika og andre udvalgte afrikanske lande. Afhængig af hvilke vildt arter du ønsker at jagte eller om du ønsker riffeljagt eller buejagt, laver vi gerne et skræddersyet tilbud til dig. Individuel jagt anbefales, hvis du ønsker jagt på arterne i Big Five, buejagt eller specielle kombinationer o.l. Priserne gælder for jagtdage og afslapningsdage (ikke-jagtdage). Ledsagere betaler samme pris uanset deltagelse som observatør på jagterne eller ophold på en af Matswani's Lodger.

Læs mere