Generel rejseinformation – udskriv og læs grundigt !

Vi anbefaler at du udskriver denne information og omhyggeligt noterer dig de forskellige vejledninger, så din rejse kan forløbe problemfrit. Tryk på print-ikonet øverst til højre.

 

KLIMA

Forårsperioden (september til november)
Sidst på foråret begynder græsset at gro, træer og blomster springer ud, det er en af de smukkeste tider i Sydafrika. Perioden er tør og varm, især i slutningen, og i denne periode ses der rigtig mange dyr. Temperaturen ligger på 22-28 grader i dagtimerne og ca. 12-17 grader om natten.

Sommerperioden (december til februar)
Sommermånederne kendetegnes ved at der er varmere og der kommer mere nedbør. Hvis man kan tale om en regntid, så ligger den i december og februar. Det er dog ikke sådan, at det regner i flere dage. Der kommer som regel et par voldsomme, men korte byger sidst på eftermiddagen eller i løbet af natten. Temperaturen ligger på 25-35 grader i dagtimerne og 15-20 grader om natten. Da Matswani ligger i 1.200 meters højde over havet, er der tale om en meget behagelig og tør luft, der ikke føles klam.

Efterårsperioden (marts til maj)
Starten af perioden er varm og frodig. Omkring maj/juni måned falder bladene af træerne og græsset visner.
I maj kan man sidde ude i nattetimerne med en sweater på. Temperaturen ligger på 22-28 grader i dagtimerne og 5-15 grader om natten.

Vinterperioden (juni til august)
Perioden er tør og kølig. Græsset er næsten visnet helt væk og der er kun få blade på træerne. Det er lettere at spotte dyr, selv de mere sjældne arter har svært ved at skjule sig. Til gengæld er aftenerne kølige. Temperaturen ligger på 20-25 grader i dagtimerne og 0-10 grader om natten. Om dagen nogenlunde som en dansk sommer.

Inden afrejsen kan du tjekke aktuel vejrudsigt for Matswani her

 

VACCINATIONER

Statens Seruminstitut anbefaler (tjek gerne hos din læge):

 • Hepatitis A (smitsom leverbetændelse type A).
 • Difteri-tetanus (Stivkrampe).

Vi kan også henvise til www.vaccinationer.dk. Matswani er i malariafrit område.

 


VALUTA OG KONTANTER

Den lokale valuta er Rand (også benævnt Zar). En tommelfingerregel er at 1 Rand = ca. 0,50 DKK. Hvis du veksler til Rand hjemmefra, må du max. indføre 5.000 Rand. I Sydafrika vil du få lejlighed til at hæve Rand i vekselautomaterne, som normalt tager både Visa og Mastercard. Langt de fleste steder kan du betale med kreditkort. Dog skal du bruge lidt kontanter til betaling af drikkepenge og her kan du med fordel medbringe enten EUR eller USD. Hvis du medbringer hvad der svarer til ca. 2.300 DKK burde du være dækket ind.

 

FORSIKRING

Det gule (blå) Sygesikringskort dækker ikke rejser udenfor Europa. Det er derfor vigtigt, at du har en forsikring, som dækker sygdomsbehandling og hjemtransport. Hvis du har dansk bopæl tilbyder vi at tegne en fuldt dækkende syge/rejseforsikring inkl. ansvarsdækning for vådeskudsulykker. Læs mere her >>

 

VIGTIG REJSEINFORMATION

 • Tjek at navn på dit rejsebevis/faktura er NØJAGTIG som opført i dit pas. Rejser du kun med KLM/Air France er det kun for- og efternavn der behøver at være angivet på flybilletten, ved andre flyselskaber er det som regel fulde navn, som angivet i de rejsendes pas.Passet skal have gyldighed minimum 3 måneder dage efter hjemrejsen fra Sydafrika.
 • Passet skal have mindst 2 blanke viseringssider overfor hinanden ved indrejsen til Sydafrika.
 • Skandinaviske og de fleste EU statsborgere skal ikke have visum til Sydafrika. Ved indrejsen får du et gebyrfrit 3 måneders turistvisum stemplet i dit pas.
 • Skal du rejse videre til andre lande så tjek de aktuelle indrejseregler og anbefalede vaccinationer.
 • Hvis du er 21 år kan du tage eget våben med til Sydafrika. HUSK at medbringe våbentilladelse, jagttegn, invitationsbrev på rejsen. Tjek at dit våbenpas og våbentilladelse er gyldigt i mindst 3 måneder efter hjemrejsen fra Sydafrika. Se i øvrigt flere detaljer i afsnit "VÅBEN OG AMMO...." nedenfor.
 • Vægtgrænser for bagage afhænger af flyselskabet. Normalt er det 20-23 kg plus håndbagage 8-13 kg, men det anbefales at tjekke flyselskabets hjemmeside.
 • Våben tæller ikke med under de normale vægtgrænser. Det tæller som et ekstra bagagestykke. Forvent at betale 75-100 EUR pr. vej og dertil kommer et handlingstillæg på 600 DKK som bliver opkrævet på dit rejsebevis.
 • Din slutregning på Matswani afregnes i EUR. Matswani modtager KUN kreditkort. Vær opmærksom på at Visa, MasterCard og andre internationale kreditkort af sikkerhedsmæssige årsager ofte har indlagt en limit pr. dag eller pr. uge. Derfor anbefaler vi, at du bruger Dankort ved afregningen eller på forhånd har aftalt ekstra trækningsret på dit kreditkort. Alternativt kan du indbetale et a conto beløb inden afrejsen fra Danmark.
 • Medbring ca. 300 EUR eller ca. 400 USD i kontanter til drikkepenge o.l.

 

BØRN UNDER 18 ÅR I SYDAFRIKA

Pr. 01.06.2015 er der kommet en ny immigrantionslov i Sydafrika. Derfor skal følgende dokumentation medbringes på rejsen for børn under 18 år:

 • Børn under 18 i følgeskab med begge forældre:
 • Børnene skal have eget pas, og der skal medbringes en original fødselsattest på engelsk. Denne kan bestilles digitalt på www.borger.dk hvis børnene har nem-id, eller ved henvendelse til det lokale kirkekontor.

 

 • Børn under 18 år i følgeskab med én af forældrene:
 • Der skal medbringes det samme som ovenfor, samt en lovformel fuldmagt på engelsk fra den anden forældre og kopi af dennes pas. Fuldmagten må ikke være mere end 3 måneder gammel og skal indeholde kontaktoplysninger på forældre samt telefonnummer. 
 • Fuldmagten skal underskrives i vidne af notar. Har den ene forældre fuld forældremyndighed skal retskendelse på engelsk fra offentlig instans medbringes. 
 • Ligeledes skal dødsattest på engelsk medbringes, hvis den ene forældre er afgået ved døden.

 

 • Børn under 18 år uden følgeskab af forældre:
 • Der skal medbringes det samme som ovenfor, samt en lovformel fuldmagt på engelsk fra begge forældre og en kopi af deres pas. Fuldmagten må ikke være mere end 3 måneder gammel og skal indeholde kontaktoplysninger på forældrene samt telefonnummer. 
 • Fuldmagten skal underskrives i vidne af notar.
 • Ligeledes skal dødsattest på engelsk medbringes, hvis begge forældre er afgået ved døden.

Det er yderst vigtigt, at ovenstående retningslinjer følges, da I ellers kan nægtes indrejse i Sydafrika.

Har i spørgsmål til ovenstående, bedes i rette henvendelse til Matswani Safaris på +45 7613 4042 eller den Sydafrikanske ambassade i Danmark på +45 3918 0185.

 

REJSETØJ OG UDSTYR

 • Almindelig afslappet tøj.
 • Let overtøj i håndbagagen - ventilationen i flyet kan føles som træk.
 • Måske god idé med oppustelig nakkepude til flyet.
 • Overvej at benytte særlige fly-strømper.
 • Personlig medicin (tjek evt. behov for medicinpas hos din læge).

 

JAGTTØJ OG UDSTYR

 • Alm. dansk jagttøj, og gerne tynde lange bukser – evt. med zip-off.
 • En sweater, gerne med vindstopper.
 • En let jakke da det kan være koldt om morgenen.
 • Lette jagtstøvler/solide joggingsko og evt. gaitters, hvis du vil gå i korte bukser.
 • Velegnede sokker, gerne lange eller 3/4.
 • Hat med skygge.
 • Solcreme og læbepomade
 • Håndkikkert.
 • Kamera, oplader og evt. ekstra SD lagerkort.
 • Rygsæk.

 

DRIKKEPENGE

I modsætning til vores kultur er drikkepenge i Sydafrika en del af dagligdagen. Du kan være helt sikker på, at de professionelle jægere og deres tracker arbejder hårdt for at levere en top oplevelse, og give dig de trofæer som er på din ønskeliste – bl.a. i forventning om, at indsatsen bliver honoreret med lidt kontante drikkepenge. Det er selvfølgeligt din helt egen beslutning hvad du vil give men her er vores guidelines for uddeling efter den sidste jagtdag:

Ved jagt 1:1 anbefales 65 EUR pr. jagtdag til din PH og 10 EUR til trackeren = i alt 75 EUR pr. jagtdag.

Ved jagt 2:1 anbefales fra HVER jæger 45 EUR pr. jagtdag til PH og 5 EUR til trackeren = i alt 50 EUR pr. jagtdag pr. jæger.

 

Ligeledes kan du være sikker på at kokken og barmanden vil gøre mere end en almindelig indsats for at gøre dit ophold vellykket. En guideline er ca. 15 EUR til kokken og ca. 10 EUR til barmanden for alle dage på Matswani. Drikkepenge til det øvrige personale i lodgen er anført i hotelbogen men en guideline er ca. 10 EUR fra hver gæst for alle dage på Matswani. Drikkepenge til personalet kan du bede om at få skrevet på din slutafregning den sidste dag på Matswani.

 

VÅBEN OG AMMO TIL/FRA SYDAFRIKA

Er du 21 år kan du tage dit eget våben med til Sydafrika, og som en service sørger vi for at alle nødvendige dokumenter bliver korrekt udfyldt. Afhængig af flyselskab skal du forvente at det koster i alt 280-330 Euro at få dit våben med tur/retur. Grundet reglerne om ammunition med fly retur fra Sydafrika så anbefaler vi at du IKKE tager ammunition med retur. Vil du have dit eget våben med så gå til afsnit Våben med til Sydafrika.

Alternativ er at leje våben i Sydafrika, men uanset at de fleste leje-våben har monteret nyere sigtekikkert kan vi ikke garantere at alle våben lever op til skandinavisk standard. Våbenleje koster p.t. 25€ pr. jagtdag plus ammunition p.t. 4 € pr. patron.

 

VÅBEN PAKNING OG TIPS VED CHECK-IN

Sammen med din e-billet modtager du en udførlig vejledning samt færdig udfyldte dokumenter opmærket med hvor du skal skrive under.

Pak våben uden bundstykke og uden magasin samt sigtekikkert i en solid, aflåselig våbenkuffert egnet til flytransport. Skydestok kan også placeres i våbenkufferten. Lad være med at pakke din sigtekikkert i håndbagagen – det kan give problemer i sikkerhedskontrollen!

Magasiner (uden patroner) og bundstykke pakkes i en pose e.l. som lægges øverst i din rejsekuffert.

Ammunition skal være i original emballage hvor de enkelte patroner er adskilte (ikke løse) og kasserne lægges i en godkendt ammunitionsboks (kan købes i de fleste jagtforretninger). Hjemmeladet ammunition kan sættes ned i boksens skille-system. Boksen lægges øverst i din rejsekuffert. På hjemturen kan man forvente at Security i Johannesburg Lufthavn kræver at ammunition skal udtages af rejsekufferten og sendes separat. Dette ekstra stykke bagage kan koste dyrt. Tag derfor ikke ammunition eller tomme patronhylstre med retur. 

Våbenolie og rensesæt må hverken være våbenkuffert eller i ammunitionsboks . Det skal pakkes særskilt i din rejsekuffert. Læg det i en plasticpose nederst i din rejsekuffert.

Vær i god tid i lufthavnen - mindst 2-3 timer før afrejse – da kontrol af våben og papirer kan tage ekstra tid.

 

Har du spørgsmål så kontakt din lokale jagtkonsulent eller Matswani Safaris salgskontor tlf. +45 7613 4042

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er påkrævet

Sikkerhedsbillede Opdater sikkerhedsbillede


 
Hejsa Jeg vil gerne sende en stor tak til personalet på Elefants vi var nede hos jer på den sidste tur inden alt det corona, jeg vil bare sige jeg synes i gjorde et godt stykke arbejde med at få os hjem. Men vi havde en super tur alligevel, det hele var som sidst vi var på Matswani i 2017, og i skal vide vi er ved at lægge penge til side igen så vi kan komme ned til jer igen Med venlig hilsen Helle og Jørgen
Jørgen Jørgensen

Kontakt Os

Matswani Safaris
Telefon: +45 7613 4042
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sallingsundvej 10
6715 Esbjerg N

Kontaktformular

Salgskonsulenter

Klik her >>

Vi tilbyder

Matswani Safaris sammensætter individuelle jagtrejser til Sydafrika og andre udvalgte afrikanske lande. Afhængig af hvilke vildt arter du ønsker at jagte eller om du ønsker riffeljagt eller buejagt, laver vi gerne et skræddersyet tilbud til dig. Individuel jagt anbefales, hvis du ønsker jagt på arterne i Big Five, buejagt eller specielle kombinationer o.l. Priserne gælder for jagtdage og afslapningsdage (ikke-jagtdage). Ledsagere betaler samme pris uanset deltagelse som observatør på jagterne eller ophold på en af Matswani's Lodger.

Læs mere